2021-07-09 15:05Bloggpost

Re-Scandinavia: Sammanfattning av den årliga PPA konferensen

Re-Scandinavia LogoRe-Scandinavia Logo

Den 17 juni 2021 var det återigen dags för den årliga PPA-konferensen anordnad av de svenska och danska vindkraftsföreningarna. Jag fick den stora äran att vara moderator från studion i Köpenhamn, och 125 deltagande personer i detta online-event betydde publikrekord. Stort grattis till föreningarna!

Årets event behandlade olika trender och en förändrande PPA-marknad i Skandinavien och i Europa med Power-to-X, möjligheterna för offentliga organisationer att teckna PPA-avtal för lokal vindkraft och PPA:er för vindkraftsparker till havs m.m.

Nio talare bidrog med intressanta föreläsningar, inspel och diskussioner; Henrik Müller, Aarhus Municipality, Ulrich Bang, the Danish Chamber of Commerce, Ainhoa Anda, Google, Thomas Nilsson, Liquid Wind, Maria Röske, wpd Scandinavia, Mikael Kowal, MAQS Advokatbyrå, Sten Lillienau, Centrica Energy Trading, Hannah Hunt, RE-Source och Alana Kühne, Ørsted.  

Ta del av sammanfattning från konferensen härOm Bodecker Partners AB

Bodecker Partners expertis inom den nordiska elmarknaden, såväl som elcertifikat och utsläppsrätter, hör till Sveriges främsta. Vi erbjuder oberoende rådgivning och hantering av marknadsprisrisker till investerare i nordisk förnybar elproduktion.


Kontaktpersoner

Mia Bodin
Co-founding Partner - Analysis & PPAs
Mia Bodin