2018-03-01 14:58Bloggpost

Montels elcertifikatkonferens - förvirring på hög nivå

null

Inför Montels årliga elcertifikatkonferens var många deltagare lite oroliga. Tänk om det blir som förra året…! Kommer det att sägas något som återigen får priserna att rasa med 40 procent? Eller tvärtom? Runt 160 deltagare samlades 19:e januari på Radisson Blu på Gardemoen i ett snöigt Oslo för att diskutera vad som händer med utbyggnaden av förnybart i Norge och Sverige. Och självklart hur marknaden för elcertifikat kommer att utvecklas framöver. I vårt tycke uppvisades ett riktigt stort intresse för att vara en så pass nischad marknad.

Det talas om att elcertifikatsystemet har spelat ut sin roll, att med nuvarande låga priser är marknaden inte viktig längre – men intresset för och på den här konferensen säger annorlunda.

Välkommen att ta del av Mia Bodins sammanfattning i bifogad pdf.

Sammanfattningen skickades ut som en del av vår Elcertifikatrapport i slutet av januari.


Om Bodecker Partners AB

Bodecker Partners’ expertise within Swedish electricity certificates and carbon emission rights, as well as the Nordic power market, is first-class. We offer independent advisory services to power producers and renewable energy investors in addition to tailored portfolio management services for electricity certificates and carbon emission rights.


Kontaktpersoner

Fredrik Bodecker
Co-founding Partner - CEO
Fredrik Bodecker
Gustaf Sundelius
Co-founding Partner - Revenue Risk Management
Gustaf Sundelius
Mia Bodin
Co-founding Partner - Analysis & PPAs
Mia Bodin
Sevdie Denli
Senior porfolio manager, Green instruments & PPAs
Sevdie Denli