2020-12-23 12:21Bloggpost

God Jul önskar Bodecker Partners!

Bodecker Partners sponsring 2020Bodecker Partners sponsring 2020

Vi närmar oss årets slut som varit ovanligt på många sätt. Förutom Covid-19 och allt som det har fört med sig har vi på den nordiska elmarknaden även haft andra speciella utmaningar. Ett hydrologiskt överskott långt över det normala, ett misslyckat stopp i elcertifikatsystemet med kraschade priser till följd, samt överföringsbegränsningar som lett till de största områdesskillnaderna någonsin har bidragit till stora intäktstapp för många av våra kunder.

Men vi har haft en hel del positiva nyheter också. Utbyggnaden av vindkraften fortsätter och väntas snart stå för 30% av den svenska elförbrukningen, EU har beslutat om mer ambitiösa klimatmål, strategier för havsbaserad vind och vätgas har tillkommit och även i Norden har vi sett flera klimatsatsningar från industri och energibransch för minskade utsläpp och ökad flexibilitet.

På Bodecker Partners har vi också haft ett fortsatt spännande år. Förutom nya kunder som valt vårt alternativ till riskhantering och portföljförvaltning har vi fått förmånen att jobba med bl.a. PPA-rådgivning i både Sverige och Finland, strategisk rådgivning kring flexibilitetsmarknader, riskhanteringsprojekt för utsläppsrätter och vi har hjälpt nya investerare med introduktion till den nordiska elmarknaden och långtidsprognoser.

Istället för julgåvor har vi år valt att donera pengar till Giving People för hjälp till barnfamiljer samt Barndiabetesfonden – en liten hjälp på vägen till en bättre värld för våra värdefulla barn.

Vi önskar er alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År!

Hälsningar,

Mia, Fredrik, Gustaf & Sevdie

 

 


Om Bodecker Partners AB

Bodecker Partners expertis inom den nordiska elmarknaden, såväl som elcertifikat och utsläppsrätter, hör till Sveriges främsta. Vi erbjuder oberoende rådgivning och hantering av marknadsprisrisker till investerare i nordisk förnybar elproduktion.